Itsensä tunteminen & ymmärtäminen & hyväksyminen, Yleinen

Itsensä arvostamisesta opittua

Opi sanomaan Ei

Kun ihminen on kokonaan sanomansa takana, hänen sanallinen ja ei sanallinen viestintä muodostavat keskenään ristiriidattoman kokonaisuuden. Laajenna siis sanavarastoasi ja opettele sanomaan ei. Voit sanoa esimerkiksi näin ”ikävä kyllä, se ei käy päinsä” tai ”valitettavasti olen ehtinyt sopimaan jo muuta”. Puhu selkeällä ja rauhallisella äänellä.  Silmiin katsominen lisää sanojen arvoa.
 

Ole jämäkkä, älä jäykkä

Läheisilläsi saattaa kestää jonkin aikaa kunnes he hyväksyvät uuden asenteesi. Aluksi se saattaa olla vaikeaa koska he ovat tottuneet näkemään sinut tietyssä valossa omien ennakkoluulojensa kautta. Itse olen kokenut oman puoleni pitämisen vaikeana, sillä olen joutunut taistelemaan niistä asioista, jotka ovat jokaisen perusoikeus. Siksi olen saattanut kuullostaa esimerkiksi  vaativalta ulkopuolisin silmin . 

”Kulje ensin vähän matkaa toisen saappaissa voi olla ettet kestäisi hetkeäkään”.

Aikuisena voi ottaa vastuun itse omista tunteistaan ja teoistaan. Vastuunottaminen tarkoittaa luopumista tekosyistä ja syyllistämisestä. Jätin syyllistämisen, valittamisen ja tekosyyt pois heti luettuani Louise L. Hayn kirjan. Huomaan heti jos puhun tuollaisia..(ja niin huomaavat muutkin). Sillä tavoin puhuessa ei voi olla vakavasti otettava ihminen siinä hetkessä.

Miten saada arvostusta muilta

Kukaan muu ei voi arvostaa sinua jos et arvosta itseäsi. Kukaan muu ei voi myöskään alentaa arvoasi ilman suostumustasi. Ole jämäkkä. Uskalla sanoa mitä haluat, tarkoita, mitä sanot ja toimi nioin kuin sanot toimivasi.

Kerron muutamalla esimerkillä miten olen toiminut itse.

Esim. 1 Olet tyhmä kun toimit noin..

Vaihtoehto #1: ”Tiedän ettei tämä ehkä onnistu, mutta haluan yrittää silti.”

Vaihtoehto #2: ”Haluan tehdä tämä omalla tavallani, koska minä olen minä. Sinä voit tehdä vastaavassa tilanteessa omalla tavallasi.”

Esim. 2 Olet idiootti

”Se on sinun mielipiteesi ja voit ajatella, mitä haluat. Sinulla on oikeus mielipiteeseesi. Minun ei tarvitse olla samaa mieltä kanssasi. Valitsen etten ole samaa mieltä.”

Esim. 3 ”Olemme työläisperhe joten olemme aina köyhiä. Kohtalomme on sinetöity, myös sinun kohtalosi.”

”Sinä voit ajatella noin ja se on sinun oma valintasi. Minä olen eri mieltä, eikä mikään mitä sanot tai teet voi muuttaa mieltäni.”

Tämä oli todellinen esimerkki kun puhuin läheiseni kanssa. Onneksi olin hetkeä aiemmin kuunellut/katsonut Tony Robbinsin videon.

 

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä

Jämäkkyys

Kirjasuosituksia:

Positiivinen nainen – opas myönteiseen ajatteluun, Lindenfield Gael

ELÄMÄ! Mietteitä matkallesi, Louise L. Hay

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.