Aikaa unelmoida
Itsensä tunteminen & ymmärtäminen & hyväksyminen, Yleinen

Täydellisen kontrollin tavoittelemisesta opittua

Monet astuvat uuteen vuoteen toiveineen, odotuksineen ja lupauksineen paremmasta. Niin myös minä.

Kannattaa kirjoittaa ylös aikomuksensa ja tarpeensa,  muuten niitä ei tee ja tekeminen jää päämääräätöntä haahuiluksi. Perustin juuri muutaman yksityisen blogin toinen onnellisuudelle ja toinen kodin uudistamiselle.Kun teen suunnitelman. Noudatan sitä rutiininomaisesti. No distractions, priorisointi, mikä on tärkeää, ja keskittyminen siihen, mitä on valinnut. En ota paineita siitä kun en juuri suunniteltuna hetkenä saa jotakin aikaiseksi yllättävien tekijöiden takia. Hyväksyn asian niin kuin se on..tai yritän hyväksyä.

Lupaus luopumisesta

Jos on luvannut itselleen, että luopuu makeasta, mutta syö palan kakkua se ei tarkoita sitä, että täytyy koko ajatus haudata koska se ei toiminut. Siitä hetkestä kun söi palan kakkua voi tehdä uudelleen päätöksen makean luopumisesta. Hyväksyy sen ettei elämässä aina kaikki onnistu heti ja joitakin takapakkeja tulee. Minulla on tapana sanoa, että kaikki toiveet toteutuvat, mutta pienellä viiveellä. Tämä on toiminut kohdallani laihdutuksessa, alkoholinkäytön lopettamisessa ja tupakoinnin lopettamisessa..

”Done is better than perfect.”

Sheryl Sandberg

Ajanhallinta

Ihminen ei voi hallita aikaa, ainoastaan omia valintojaan. Hyvä järjestys kotona, töissä tietokoneella ja puhelimessa vapauttaa paljon aikaa ja energiaa. Päätös siitä, mikä on itselle tärkeää ja pysyminen siinä päätöksessä.

Aina voi joustaa, sillä elämässä tapahtuu kaikenlaista. Jonkinlainen kehikko elämälle on hyvä olla, koska muuten vaan haahuilee.

Täydellinen kontrollista luopuminen?

Täydellinen kontrollista luopuminen on yhtä huono juttu kuin täydellinen kontrollointi. Ihminen, joka kokee, että hänen on kontrolloitava kaikkea etukäteen, suunniteltava kaikki valmiiksi, jotta lopputulos olisi juuri sellainen kuin hän haluaa johtuu sisäisestä turvattomuudesta.

Sisäistä turvattomuutta yritetään sitten hallita ulkoisilla puitteilla. Valitettavasti näin ei voi loputtomiin jatkua ja jossakin vaiheessa ihminen kohtaa suuren pettymyksen.

Onneksi asiasta puhutaan paljon ja yhä useampi valitsee hitaamman, läsnäolevamman elämän.

Miten kontrollifriikki pärjää juhlapyhinä?

Juhlapyhät on oiva aika testata omaa kontrollifriikkiään. Olen huomannut, että kun vähän löysää ranteita niin muut ihmiset tulevat vastaan, tukevat ja auttavat, vaikka olisi ollut kuvitelma ”Minä teen kaiken”. Lay back and relax.

Esimerkki juhlapyhistä (joulu) etukäteen voi sopia kuka valmistaa jälkiruoan, kuka tekee laatikot ja emäntä tai isäntä voi paistaa kinkun ja keittää glögit. Lahjojen suhteen voi sopia, että kukin tuo yhden paketin, joka on 15 euron arvoinen ja jokainen vieras saa yhden paketin, Tadaa!

Yhdessäolo on oikeasti tärkeintä eivätkä ne ehdollistetut Hollywood-kiiltokuva-markkinointi systeemit kun tämän näkee ja hyväksyy vapauttaa itsensä kahleista, huolista, murheista ja ylimääräisestä stressistä. Me ihmiset ollaan pohjimmiltaan hyviä ja haluamme olla tarpeellisia jolloin mielellämme kannamme kortemme kekoon ja osallistumme yhteiseen hyvään. Tästä on todisteita ympärillämme vaikka kuinka.

emilysquotes-com-fear-helpers-remember-care-kindness-positive-amazing-great-inspirational-hope-people-fred-rogers

Uuden vuoden lupaukset

Vuosi on pitkä aika ja silloin ehtii tapahtua monia asioita, unelmia toteutuu ja haaveita murenee. Joitakin asioita pystyt suunnittelemaan hyvin tarkasti, toisia taas et ollenkaaan. Toisinaan olet valmis ja monesti hyppäät pää kylmänä uuteen tilanteeseen. Älä huoli, elämä kantaa. Tärkeintä on varmasti antaa itselleen anteeksi ja toisaalta lupa tehdä, sitä mikä tuntuu hyvältä.

Muutama kysymys itselleen uudeksi vuodeksi:

  • Millainen olen nyt?
  • Millainen haluan olla?
  • Mitä voin nyt tehdä, tullakseni sellaiseksi ihmiseksi, joka haluan olla?
  • Mistä minä unelmoin?
  • Mikä on minulle tärkeää?
  • Millaisia valintoja voin tehdä ollakseni lähempänä unelmaani?

Kun joku valitsee haahuilun sekin on ok. Toinen taas valitsee suunnitelmassa pysymisen pakottaen itsensä..sekin ok, hänelle.

Monet ihmiset eivät pysähdy koskaan miettimään syntyjä syviä.

”Kysy parempia kysymyksiä, saat parempia vastauksia”

-Tony Robbins

Järjestys

Järjestyksen saa parhaiten luopumalla kaikesta turhasta myös ihmissuhteista ja sosiaalisesta mediasta. Se mitä ei pysty automatisoimaan niin delegoi. Tadaa! Näin ollen on aikaa tehdä niitä mukavia juttuja joista nauttii ja unelmoi. Periaatteessa siis kaikki turha pois ajatukset, ihmiset, tavarat..kaikki. Älä säikähdä hiljaisuutta :-)

  • Tarvitsenko tätä?
  • Viekö tämä asia minua eteenpäin?
  • Saanko tästä enemmän energiaa?
  • Olen aina uskonut näin. Miksi? Palveleeko tämä uskomus minua enää tänä päivänä?

Kirjoita ylös, tee muistiinpanoja, kirjoita blogia..mikä vaan toimii sinulle, mutta selkeytä pää, sillä sitä tarvitset myös ensi vuonna!

Muistathan, että asiat vievät usein enemmän rahaa ja aikaa kun suunnitellaan. Kun varautuu tähän parhaimmillaan voi jäädä ylimääräistä aikaa ja rahaa käteen.

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Hyvää uutta vuotta 2016!

Mitä vanhemman omaan ajankäyttöön sisältyy.

Ajanhallinta blogi, kiireiselle.

3 haitallista ajatusmallia, jotka jarruttavat tuottavuuttasi

Perfektionismi artikkelit hidastaelämää blogissa