itsensä hyväksyminen ja rakastaminen ehdoitta on vapauttavaa
Vuorovaikutteiset suhteet, Yleinen

Hyväksymisestä opittua

Asioiden ja itsensä hyväksyminen

Kirjoitan tästä aiheesta sillä tämä oli jokusen viikko sitten ajankohtaista elämässäni. Nuorempana minulla ollut aavistustakaan siitä, että voi itse vaikuttaa ajatuksiini ja tunteisiini joko hyvällä tai pahalla.

Jälleen kerran, monta kokemusta rikkaampana; Nuorempana minun oli vaikeampi erottaa, että jokin tunne tai käsitys on toisen eikä minun. Nyt asia on toisin.

Tiedän, mitä ajattelen ja tunnen ja mistä kyseiset ajatukset ja tunteet tulevat, siksi on paljon helpompi päästää niistä irti. Tämä taito auttaa mm. siinä, että antaa muille paljon nopeammin anteeksi, hyväksyy heidät sellaisinaan kuin he ovat ja ymmärtää sen ettei ko. ihminen vielä itse tiedä mitä hän tekee.

Kasvatettu ymmärrys siitä ettei toisen huono olo johdu itsestä on hyvä asia, näin ollen tietää ettei mikään sanominen tai teko voi sitä ihmistä auttaa, joka on itse mielessään päättänyt voida huonosti eikä ota vastuuta omasta elämästään. Jokaisen on itse tehtävä rauha itsensä kanssa. Tällä tarkoitan itsensä täydellistä hyväksymistä (ei tapahdu yhdessä yössä, usein vaatii aikaa), oikeasti.

Katso video: Mitä kertoisin nuorelle itselleni

Itsensä hyväksymisen voima

Kun hyväksyy itsensä, hyväksyy myös muut. Silloin kun on täydessä sovussa itsensä kanssa haluaa jakaa sitä hyvää, minkä on löytänyt ja pyrkii lähentymään niin ihmisten kuin luonnonkin kanssa. Tällainen henkilö ymmärtää tekojensa seuraukset, eikä tee mitään, mikä voisi tehdä pahaa maapallolle tai toiselle elolliselle. Tämä taas johtuu siitä, henkilö ei enää pyri eristäytymään ja korostaa omaa paremmuuttaan vaan pyrkii lähentymään rakkauden, rauhan ja hyväksymisen kautta.

 

Aiheesta muualla:
 
Kirjasuositus:
Hyväksy itsesi, uskalla elää, Dr. Wayne Dyer

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.