Vuorovaikutteiset suhteet, Yleinen

Ajatuksia ystävyydestä

Ajatuksia ystävyydestä ja suhteista

Ystävänpäivän lähestyessä päätin kirjoittaa. Olen kokenut, että nyky yhteiskunnassa ”pitäisi” olla sosiaalinen, kaikkien kaveri, tavata ihmisiä, käydä jossain, juhlia ja olla mukava kaikille. Ei saisi suuttua tai olla  menettää malttia. Pyrkimyksenä siis täydelliset ja riidattomat suhteet(!?)

Suhteet

Koen, että pinnaliset suhteet kuten se, että käydään kahvilla jossain tai lähetetään kerran vuodessa kortti ei kannattele. Olenkin nauttinut syvällisimmistä suhteista, joita on vain muutama. Nykyään vielä entistä enemmän keskityn yhteen asiaan kerrallaan pyrin antaman huomioni sille ihmiselle kenen kanssa olen. Tämä on sopinut minulle vuosia.

Voipi olla hyvin mahdollista etten uskalla kutsua elämääni uusia ihmisiä koska pelkään ettei minulla riitä aikaa ja energiaa heille.

Alitajuisia tunteita suhteista ja ystävyydestä

Lapsesta asti olen kuvitellut, että ihmissuhteiden ”pitäisi” olla jotakin. Lähinnä ajattelin, että täydellinen suhde on sellainen jossa ei ole riitoja, eikä väärinkäsityksiä. Mistä moisen kuvitelman olen saanut en tiedä..sillä se mitä silmäni, ovat nähneet, korvani kuulleet , sydän tuntenut ja ääni huutanut ovat täysin ristiriidassa tämän kuvittelun tilanteen kanssa.

Ihmekkös kun on masentanut jos jokin asia ei ole mennyt aivan putkeen. Olen ollut sellainen, joka murehtii sanomisiaan ja reaktioitaan.

Kuinka paljon ystäviä on tarpeeksi?

Olen miettinyt välillä sitä, mikä on sopiva määrä ystäviä..ettei ole liian vähän. Toisaalta voiko minimalistilla olla liikaa ystäviä? Voiko ystäviä olla koskaan ”liikaa”?

Itselläni on juuri niin vähän suhteita kun olen kokenut jaksavani hoitaa. Oikeastaan viihdyn perheeni kanssa ja  itsekseni.  Tykkään olla rauhassa esimerkiksi lukea, käydä kuntosalilla, uimassa tai kävelyllä.

Olen myös huomannut, että ehkä alla olevat sanonnat pitävät sittenkin paikkansa:

”Näytä minulle ystäväsi niin minä kerron millainen olet”

tai

”Olet itseäsi ympäröivän viiden ihmisen keskiarvo”.

Kun minulla vielä oli itsetunto maassa, enkä paljon käynyt esikoisen kanssa missään. Pidimme hänelle pienimuotoiset syntymäpäiväjuhlat. Pyysimme kylään vain muttaman ihmisen, joilla oli lapsia.

Uuden ystävättäreni koti oli puolestaan täynnä vieraita. Tämä kyseinen pariskunta on ollut itselleni potkurina, tietämättään.

Oivalsin jokin aikaa sitten, että tietenkin iloisilla, ihmisillä, jotka uskaltavat olla sellaisia kuin ovat ja tukeavat muita..totta kai he vetävät puoleensa muita ihania ihmisiä ja ystävystyvät helposti!

Lisäyksenä 10.2.2015 : Elämänlaatu on suoraanverrannollinen ihmissuhteiden laatuun. Ovatko ihmissuhteesi kehittyviä, antoisia ja positiivisesti latautuneita? Nauratko paljon ystäviesi ja perheesi kanssa, saatko olla sellainen kuin olet? Hyväksytkö muut sellaisina kuin he ovat?

Tavoite

Tänä vuonna  luovun niistä suhteista, jotka eivät enää palvele/toimi. Luon tilaa suhteille, jotka sisältävät hyvyyttä, positiivisuutta, rakkautta, tukea, henkisyyttä, toivoa, elinvoimaa ja leikkimielisyyttä. Lisäksi ympäröin itseni saman henkisillä ihmisillä, jotka ovat matkalla samaan suuntaan.

Tavoitteen saavuttaminen ei ole päämäärä, sillä nautin matkasta, jolloin erilaisen tekemisen kautta tapaan uusia ja ehkä vanhojakin ihania sieluja. Maailmassa on niin paljion hyvyyttä, että vaikeampi on muistaa kaikki ihanat ihmiset.

Tässä tällä erää oli minun ajatuksia ystävyydestä. Herättikö teksti ajatuksia?

Haaste

Haastan sinutkin tsekkaamaan lähipiirisi. Millaisia ihmisiä ovat ne viisi henkilöä joiden kanssa suurimman osan ajasta vietät? Mitä se kertoo sinusta? Mitä voit asialle tehdä?

Kommentoi alhaalla olevaan kenttään.

Ystävällisin terveisin, Maria

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.