kiitollisuus
Yleinen

Pieni kirjoitus kiitollisuudesta ja takaisin antamisesta

Raha ja kiitollisuus

Koen, että kiitollisuuden osoittaminen on hyvin tärkeää. Pelkästään rahan jahtaaminen rikastuakseen on itsepetos. Ei se raha tee ketään onnelliseksi vaan se, mitä itse kukin kuvittelee rahalla saavan.

Rahalla nuori saa esimerkiksi muotifarkut, jolloin tuntee kuuluvansa joukkoon ja saa kenties ystäviä. Kysymys kuuluukin siis näin: Haluatko kuulua sellaiseen porukkaan? Haluatko, että sinua ja ystäviäsi yhdistää jokin merkkivaate? Etkö odottaisi ystävältäsi enemmän? Esimerkin nuori haluaa kuulua johonkin ja haluaa ystäviä. Onko mahdollista nyt, tässä hetkessä kuulua johonkin ja saada oikeita ystäviä?

Suosittelen nuorisotaloja ja seurakuntien tarjontaa. Tarjontaa on aivan liikaa, saa valita yltäkylläisyydestä kermat päältä. Ei tarvitse muuta kun tietää mitä haluaa.

Matkan varrella saa sekä ystäviä, että vertaistukea, oppii uusia taitoja ja voi vaikuttaa osallistumalla vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoistoimintaa on tarjolla myös mielienmäärin erilaisten järjestöjen kautta.

Takaisin antaminen

Takaisin antaminen on sitä kun sai syntyä tänne ja elää täällä kokemusrikasta elämää ja kiitokseksi saamastaan hyvästä haluaa jakaa hyvää muille. Tavallaan kierrättää hyvää. En tiedä onko oikeasti olemassa sellaisia ihmisiä, jotka jahtaavat vain rahaa. Onneksi tällä hetkellä näyttää valoisalta ainakin täältä katsottuna. Uskon, että mihin ihminen keskittyy sen hän myös saa.

”Kun uskoo hyvään saa hyvää”

Monet tavalliset ihmiset ovat heränneet vaikuttamaan ja auttamaan toisiaan. Kyllä tämä Suomi tästä vielä yhtenäistyy ja yhteisöt toimivat yhteisen hyvän eteen, jotta kaikilla on hyvä olla.

Asiat eivät ehkä muutu hetkessä, mutta ollaan kiitollisia siitä, että on ihmisiä, jotka auttavat positiivisuudellaan ja olemassaolollaan. Kiitäkäämme myös niitä, jotka tekevät hyviä asioita päivittäin mainostamatta itseään sosiaalisessa mediassa.

Todellinen rikkaus

Todellinen rikkaus ei näytä löytyvän maallisesta omaisuudesta, eihän? Kaikki, mitä ilman emme voisi elää on saatu täysin ilmaiseksi, eikä näitä asioita voi hinnoitella. Lue lisää tästä e-kirjasta.

Millaisissa tilanteissa voisit olla kiitollinen?

Make Your Life Better by Saying Thank You in These 7 Situations

Haaste

Mitkä asiat tekevät juuri sinun elämästäsi rikkaan? 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.