Vuorovaikutteiset suhteet, Yleinen

Toisten auttamisesta opittua

Kun tulee tietoisemmaksi omista ajatuksista ja tunteista ja oppii itsestään lisää sitä väistämättä kokeilee erilaisia tapoja toimia. Omalla kohdallani tämä on tarkoittanut, sitä etten tee jotakin sen takia, että niin kuuluu tehdä tai koska olen aina niin toiminut. Olen ennenkin kyseenalaistanut asioita.

Viimeisimmät ajatukseni koskevat siis tekemistä, menemistä, ystävystymistä ja auttamista. Niin pahalta kuin tämä kuulostaakin ja sisältää ehkä selittelyn makua  asiaa kun on vaikea ilmaista kuulostamatta selittelevältä.

  • Aikaisemmin koin, että kaikkia pitää auttaa halusivat he sitä tai ei.
  • Sitten ymmärsin, että jokainen on vastuussa itsestään, siitä huolimatta halusin kantaa korteni kekoon.
  • Nyt oivallan, että tuollaisella ajattelulla pohjimmiltani koen siis olevani velkaa jollekkin..kuuluu kantaa kortensa kekoon joskus olen käyttänyt sanontaa jokainen joka saa tajuu myös antaa tämäkään ei pidä paikkaansa.
  • Nyt ymmärrän, että avun antaminen on tilannekohtaista jolloin täytyy tehdä tosi nopeita päätöksiä. Esim. Autanko antamalla rahaa ko. asian puolesta vai autanko enemmän kun en anna.
  • Meneekö xx€ lahjoitus hätää kärsiville ihmisille vai esimerkiksi mainontaan, puljujen ylläpitoon ja avustustyöntekijöiden hotellinajoitukseen? Jos rahaa olisi vähemmän ehkä sitä käytettäisiin järkevämmin.
  • Monet kehtaavat käyttää ihmisten empatiakykyä keräessään rahaa.Laske ajankuluksi paljonko mainosaika maksaa http://www.mtv.fi/spotti/kampanjalaskuri

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.