Olet arvokas juuri sellaisena kuin olet!
Itsensä tunteminen & ymmärtäminen & hyväksyminen, Yleinen

Oman arvon tuntemisesta opittua

Olen huomannut, että on helpompi sanoa asioita kun tuntee oman arvonsa. Vaikka sanon jotain mistä toinen ei ole samaa mieltä niin käsitän ettei hänen tarvitse olla.

Minun ei tarvitse pyytää lupaa sanomaani tai pyydellä anteeksi sanomaani. Voin koittaa selittää asian paremmin, mutta jos toinen haluaa käsittää sen omista lähtökohdistaan käsin ja tulkita omalla tavallaan..siitä vaan.-

Ennen hakemalla hain omaa juttua ja yritin löytää sopivan hintaisia koulutuksia (ja töitä) niin olen luopunut siitä ajatuksesta, että minun pitäisi puuttua asioihin ja edistää niitä eteenpäin..eihän se ole tähänkään päivään asti toiminut. Joten annan kaiken tapahtua omalla painollaan.

Aikaisemmin olisin mennyt vapaaehtoiseksi vaikka minne ja auttanut muita, mutta nyt ajattelen ensisijaisesti perhettäni. Esimerkiksi ilmoittauduin seurakunnan perheleirille ja eräs ihminen kysyi menenkö sinne vapaaehtoiseksi. Vastasin;”En voi jättää omia pieniä lapsia kotiin ja mennä auttamaan muita perheitä”. Joskus parhaiten auttaa kun auttaa itseään.

Tässä tapauksessa autan enemmän olemalla mukana omana itsenäni perheineni. Sama koskee esim. vaikka haluaisin tarjoutua lastenhoitajaksi siksi aikaa kun on yksinhuoltajien tapaaminen niin en voi tehdä sitä oman perheeni kustannuksella.

Olet arvokas juuri sellaisena kuin olet!
Olet arvokas juuri sellaisena kuin olet!

Toinen tilanne oli vähän hömppä. Olin kommentoinut johonkin juttuun parilla valitulla sanalla, joista eräs henkilö otti nokkiinsa. Kerroin hänelle sitten,se miten hän suhtautuu asiaan tai minuun on hänen oma asiansa ja sillä ei ole minuun mitään vaikutusta ja etten tarvitse hänen lupaa omille sanomisille ja, että kenenkään ei tarvitse olla samaa mieltä kenenkään muun kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.