Itsensä tunteminen & ymmärtäminen & hyväksyminen, Yleinen

Muuttumisen ilosta opittua

Milloin on aika muuttua?

Jos ihminen käy negatiivista sisäistäpuhelua, valittaa, selittelee ja syyttää muita niistä asioista joihin on tyytymätön niin ratkaisuksi tarjoan uskomusten muuttamista, itse sanon tätä positiiviseksi ajatteluksi, mutta siitä puhutaan myös positiivisena psykologiana, uskomus järjestelmien muuttamiseksi ja aivojen uudelleen ohjelmointina(NLP).

Menestyvä elämä ei aina näy päälle päin, sillä se on sisäistä. Hyvinvoiva ihminen saattaa elää ihan rauhassa elämäänsä keskuudessamme sen koommin huomiota itseensä vetämättä. Negatiivisesti ajattelevilla ihmisillä on joka tapauksessa tapana huomata ympärillään ikäviä asioita ja näin kokea myös niitä.

Lisäys: Yksi tavoiteltava asia elämässä mielestäni on itsensä tunteminen ja hyväksyminen.

Miksi muuttua?

Yllätyin kun ystäväni sanoi, että osa aikuisista ihmisistä ei ymmärrä tai voi käsittää, että he itse voisivat muuttua! Tälläiset ihmiset syyttävät kaikesta ulkopuolisia tekijöitä(olin ennen yksi heistä).

Syy miksi kannattaa muuttaa ajatteluaan on; elämä helpottuu paljon kun muuttuu vähän. Voin vain puhua omasta puolestani, mutta sisäinen motivaatio ohjaa toimintaa (eikä ulkoinen) ja näin ollen haluaa itse kehittyä ja oppia sen sijaan, että menisi vaikka kouluun, tekisi vähimmäismäärän tehtäviä ja valittais, että aihe ei kiinnosta. Aina voi ottaa itse selvää niistä asioista joista on kiinnostunut, turha valittaa muuten.

Uskon siihen, että kuin itse muuttuu kaikki muu näyttää erilaiselta. Ei siis tarvitse välttämättä vaihtaa maisemia. Tavallaan tekee parhaansa siellä missä on, koska sitten se on vain kahta vaikeampaa muualla. Aika usein ongelmat seuraavat mukana..kenties juuri siksi, että sinä olet samanlainen.

Miten muutos etenee?

Kun on hyväksynyt sen, että pystyy muuttumaan siihen suuntaan kuin haluaa. Ymmärtää sen, että voi vaikuttaa omiin valintoihin ja pistää selkeät rajat toisille, ei ole mikään ”uhri” vaan on itse myös aktiivisessa vuorovaikutuksessa kaiken tämän elämän kanssa, mitä ympärillä tapahtuu. Kaikki menee omalla painollaan kun uusia taitoja harjoittelee. Jähmettymisen sijaan on uskallettava yrittää..mennä uusiin paikkoihin, kokeilla uusia juttuja ja kohdata uusia ihmisiä.

Kirjoitan paljon itsensä kehittämisestä ja alkuun se onnistuu hyvin vaikka kotisohvalta käsin lukiessa kirjoja tai katsoessa videoita, mutta tulee hetki kun ei voi saada enää mitään uutta ammennettua itsestään ja toisten matskusta. On siis mentävä ihmisten ilmoille. Lähiympäristössä (perhe, ystävät) voi harjoitella  kehittää omia taitoja ihmisenä koko ajan [peilaaminen].

Ekstraa mistä ammentaa ovat erilaiset koulutukset, vertaisryhmät sekä ehdottomasti luennot, joissa kohtaa samanhenkisiä inspiroivia ihmisiä [me-henki]. Se on käsittämätöntä kuinka paljon jo nyt Suomessa on ihmisiä jotka työkseen auttavat muita elämänlaadun parantamisessa.

Pysähtymisen tärkeys

Oppiminen, kehittyminen ja jatkuva täydellisyyden tavoittelu suorituksineen johtaa ennen pitkään loppuun palamiseen jos unohtaa levätä, alkaa suorittamaan ja vertaa itseään ja omia saavutuksia toisten ihmisten saavutuksiin.

Aika ajoin on tehtävä inventaario (välillä ei jaksa ja sitten se unohtuu).

Pysähdy. Kysy itseltäsi.

  • Mitä olen saanut aikaseksi?
  • Olenko edennyt niitä tavoitteita kohti jotka ovat olleet itselleni merkityksellisiä, vai niistä pois päin?
  • Olenko siinä pisteessä nyt, että voisin olla itsestäni ylpeä tai tyytyväinen itseeni?

Muista nämä: Pysähdy, älä vertaa itseäsi muihin, kulje omaa polkua.

Älä rehki niin paljon. Tässä on kaksi sanontaa, jotka ovat heikkoina hetkinä auttaneet minua.

Pysähdy, olet jo perillä.-Tommy Hellsten

Done is better than perfect.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.