Vuorovaikutteiset suhteet, Yleinen

Kateudesta opittua

Kateus, sen hyvät ja huonot puolet

Jossain vaiheessa olin harmistunut ja kateellinen (tänä vuonna 2015). Olen kyllä edelleen kateellinen niille, jotka menestyvät. Myönnän kateuteni ja tiedän mistä se johtuu. Kateus itsessään ei ole huono asia vaan päinvastoin se voi olla jopa hyvä juttu, jos osaa ottaa sen palautteena. Omalla kohdallani kateus ilmenee niitä ihmisiä kohtaan jotka ovat nyt siinä pisteessä josta itse vielä unelmoin.

Valitettavasti kateuden huono puoli on se, että kadehtija saattaa uskoa ettei koskaan itse pysty samaan tai hänen on mahdotonta saada sitä, mitä hän haluaa/luullee haluavansa.

Hyviä puolia siinä, että kadehdittavia ihmisiä ilmestyy näköpiiriin on se, että se mitä itse haluaa on jo niin lähellä..siksi siitä pitäisi riemuita. Kun joku muu on pystynyt siihen, mitä itse haluaa niin tietää itsekin ettei asian saavuttaminen ole mahdotonta.

Ketä kadehdin?

Tyypillinen ihminen jota kadehdin on silmissäni menestynyt ja on tämän kaltainen; hoikka, kirkkaat ja loistavat silmät, tekee sitä mistä tykkää (oma juttu), tekee sitä missä on hyvä ja oppii koko ajan lisää, on hyvin verkostoitunut, iloinen, selkeä puheessaan, mukava ja me-henkinen.

Näen itseni tietenkin eri silmin ja esim. hoikkuus ei ole siis ominaisuus jota kadehdin, mutta nämä ihmiset ovat melkein aina myös fyysisesti tasapainoisia eli suht. hoikkia.

En voi verrata itseäni toisiin (näihin menestyjiin) sillä

  1. Kukaan heistä ei ole elänyt minun elämääni
  2. Minä en ole elänyt heidän elämäänsä
  3. ..näin ollen lopputulos ei voi olla mitenkään sama
  4. En voi tietää, mitä tapahtuu behind the scenes
  5. Olen valinnut asettaa perheeni sijalle #1

Se jäi sanomatta, että olen iloinen heidän menestyksestään, se on aivan mahtavaa ja pidän heitä roolimalleina ja mentoreina.

Se on koskettavaa miten heitä ajaa halu auttaa muita, yritys-erehdys-vahva-verkostoituminen, jotta saavat toisiltaan palautetta tukea ja innostusta käyttää pahaimpia keinoja ja tuottaa sopivia palveluita kaikkien iloksi samalla saaden siitä hyvän korvauksen.

Vertaaminen on siis turhaa.

Oman polun arvo

On helpompi seurata toisten jalanjälkiä kuin löytää oma polku, mutta kaikkein tärkeintä olisi tehdä omia juttuja sen sijaan, että juoksee kaiken maailman kissanristiäisissä. Kohtuus kaikessa myös koulutuksissa, liikkumisessa ja juhlimisessa. Kun keskittyy siihen, mitä haluaa ei harhaudu polulta. Elämä on silti täynnä yllätyksiä..teki niin tai näin.

Lisäys:13.1.2016

//platform.twitter.com/widgets.js

Mitkä asiat ja uskomukset hidastavat minua?

Omasta mielestäni hidasteitani ovat raha, aika ja henkiset voimavarat. Raha koska sitä ei riitä koulutuksiin tai edes lastenhoitajaan. Aika, koska käytän sen perheeni kanssa eikä minulle jää aikaa/energiaa mihinkään muuhun. Henkiset voimavarat ovat vähissä kun en pääse/ehdi lataamaan niitä..näiden lisäksi tarvitsisin lepoa. Parisuhde aika olisi myös kiva ja jos miehelle järjestyisi omaa aikaa sekin ois jees.

Elämäni on hyvä, tällä hetkellä perheeni on numero yksi prioriteetti. Numero kaksi olen minä itse (tiedän pitäisi olla päin vastoin). Haluan nähdä itseni vielä samoin silmin kun näen mentorini, minulla on vielä opittavaa. Se ei haittaa, sillä elämä on matka.

Aina kun saan asioita kirjoitettua samalla ne myös aukeavat..näen esim. mikä on itselleni tärkeää ja millaisia selityksiä ja tekosyitä kirjoituksestani tai puheestani löytyy, jotta voin jatkaa samaa rataa..muuttumattomana. Totuus on se, että elämästäni on tullut mukavaa..ja silloin yleensä sheikkaan sitä kun haen jännitystä kunnes almanakka on täysi.

Omat haasteet

Kyllä se niin taitaa olla tällä hetkellä, että oman ajan ottaminen on vaikeaa. Perheeni ei ole kuullut vaatimustani tai kuunellut tarvettani ja toisaalta taas tarvitsen poikkeuksellisen paljon omaa rauhaa. Imetän edelleen.

Mitä voisin tehdä?

  • Otan itselleni aikaa niihin asioihin, joita pidän tärkeinä.
  • Annan miehelleni omaa aikaa.
  • Järjestämme jotenkin kahdenkeskistä aikaa toisillemme.
  • Rahaa en pysty taikomaan, mutta voi tehdä parempia valintoja. En enää metsästä koulutuksia vaan panostan mm. liikkumiseen ja ruokavalion parantamiseen.

Vuosi 2016 on vähän fyysisempi, sillä vuosi 2015 on ollut perhekeskeinen, itsensä mentaalisesti kehittävä vuosi. Tänä vuonna minä tapasin tutustuin uusiin ihmisiä, näytin kuka olen ja, että olen sellainen kuin sanon olevani.

Vaikka unelmoin  jostain muusta niin nautin kuitenkin myös siitä, mitä on. Ehkä ehdin myöhemmin tekemään, sitä muuta. Vuonna 2016 aion muuttaa kehoani ja kotia. Hyvät vinkit ovat tervetulleita aina.

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3<3<3<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3<3<3<3 <3 <3 <3 <3

Tämä kadehtija pästää nyt irti ja toivottaa kaikille hyvää Uutta vuotta 2016!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.